Geen overlast meer van andere websites?

 

Een Virtual Private Server (VPS) is een goed alternatief voor shared hosting als u geen overlast meer wilt hebben van andere websites of als u meer technische controle en vrijheid wilt.

 

U heeft een website op een shared hosting server staan en de laatste tijd ervaart u steeds meer hinder. Uw site werkt langzaam (trage laadtijd), de capaciteit is gelimiteerd of u wilt meer technische vrijheid.

 

De oorzaken van de overlast kunnen aan uw eigen site liggen of aan sites van anderen. Uw bezoekersaantallen zijn de afgelopen periode flink toegenomen. U heeft een nieuwe website laten bouwen die zwaarder is dan de vorige. Er wordt spam verzonden naar een andere gebruiker op de server of er vindt een DDoS-aanval plaats. Allemaal redenen waardoor u overweegt over te stappen op een hostingvorm die meer garanties en vrijheid biedt.

 

Gegarandeerde resources

Een VPS heeft gegarandeerd toegewezen geheugen en opslagruimte. De maximale capaciteit is altijd duidelijk. Heeft u behoefte aan meer, dan kunt u eenvoudig en snel uitbreiden. Dit maakt een VPS bijzonder flexibel en schaalbaar. Daarnaast heeft een VPS een eigen IP-adres: u eigen unieke stukje internet dat u niet deelt met anderen.

 

Net zoals bij shared hosting deelt u de resources van een server met meerdere gebruikers. Echter, door speciale software zijn de verschillende virtual private servers volledig van elkaar gescheiden. Hierdoor behoudt u de volledige controle over uw deel van de server: iedere VPS heeft standaard root/administrator toegang. En u bepaalt zelf hoe u de server inricht. U controleert het beheer van de rechten en u kiest welke applicaties en software u op de VPS installeert.

 

Managed of unmanaged

Is uw technische kennis niet toereikend om het beheer van een VPS zelf uit te voeren dan kunt u kiezen voor een managed VPS. Bij een managed VPS laat u het beheer over aan uw provider. U kunt hierbij denken aan afspraken over monitoring, het uitvoeren van backups of security updates, uptime garantie en nog veel meer.

 

De voordelen van een VPS:

  • veilige eigen gescheiden omgeving
  • vrijheid en controle
  • gegarandeerd geheugen- en opslagcapaciteit
  • flexibel en schaalbaar

 

Een VPS is een waardige vervanger voor shared hosting als u uw bedrijfskritieke e-mail of uw ecommerceplatform veilig en stabiel wilt hebben.

 

WMD