Op zoek naar goede hosting?

Let dan vooral hier op!

 

Stel, u hebt als ondernemer een geniaal idee. Daar hoort dan natuurlijk een website bij. Maar ja, die website moet wel online komen. Er moet dus een hostingoplossing bij.. en dan kan het ingewikkeld worden. Er zijn legio mogelijkheden, maar welke is de juiste? Houdt bij het kiezen de volgende punten in gedachten.

 

1. Begin klein

 

Klein beginnen klinkt misschien voor de hand liggend, maar nog steeds kiezen mensen voor een oplossing die weliswaar uitstekend functioneert, maar veel te veel biedt en daarom onnodig kostbaar is. Upgraden kan altijd nog. Downgraden blijft vaak liggen, en dan is dat luxe pakket ineens gewoon zonde van het geld.

 

2. Vraag om informatie

 

Ook het vragen om informatie ligt wellicht voor de hand. Toch gebeurt het vaak dat de website en bijbehorende hosting een bijzaak zijn die er wel even snel bij gedaan wordt. Dit kan achteraf voor de nodige problemen zorgen, wanneer blijkt dat een oplossing is gekozen die niet goed aansluit bij wat u voor ogen had. Dat terwijl met het juiste advies een goede basis gelegd kan worden, die met uw onderneming mee kan groeien en tegelijkertijd betaalbaar is. Wederom, met de juiste kennis bespaart u bakken met geld.

 

 

“Wederom, met de juiste kennis bespaart u bakken met geld”

 

3. Technische details zijn er om uitgelegd te worden

 

Het kan in het begin best verwarrend zijn: wat is een VPS, wat is shared hosting, moet ik iets met de cloud? Daar zijn wij voor. Ook daarom: vraag gerust. We gaan met u in gesprek, leggen de details uit en spijkeren waar nodig uw
kennis bij. En wilt u er zelf helemaal geen omkijken naar hebben? Dan nemen wij alles voor onze rekening, zodat u zich bezig kunt houden met uw eigen vakgebied.

 

4. Succesvol? Zorg dat de hosting mee groeit

 

Wanneer uw website groeit, kan het voorkomen dat u tegen technische problemen aanloopt, bijvoorbeeld omdat u ineens moet gaan nadenken over beveiligde verbindingen of redundante oplossingen om downtime te voorkomen. Ook hier gaat het om keuzes: wilt u bijvoorbeeld een eigen hostingoplossing, of wilt u de cloud in? Blijf in gesprek met uw hosting partner, zodat tijdig wordt vastgesteld hoe u het beste kan worden gefaciliteerd.

 

 

Geen overlast meer van andere website en meer technische vrijheid? Lees hier meer over!

 

Magento webshop – go of no go?

WMD