Goede Hosting

Wanneer heeft u de juiste hostingpartij?

 

U bent op zoek naar een hostingpartij om uw website of webapplicatie onder te brengen. Uit alle verschillende opties maakt u een keuze: u neemt een testaccount af. Alles lijkt naar behoren te functioneren. Toch bent u nog niet zeker. Hoe weet u of u de juiste partij te pakken hebt?

 

In kaart brengen

Iedere afnemer heeft andere eisen en wensen. Vanaf het eerste gesprek worden uw eisen en wensen in kaart gebracht en zullen de technische kaders worden bepaald. Het is goed mogelijk dat de hostingoplossing die u voor ogen had, niet lijkt op de configuratie die u nu aan het testen bent. U bent tevreden over de testresultaten, maar u twijfelt: “Doe ik hier goed aan?”. Het is belangrijk uw twijfels uit te spreken, zodat de hostingpartij met de juiste voorstellen kan komen.

 

 

“Vanaf het eerste gesprek worden uw eisen en wensen in kaart gebracht en zullen de technische kaders worden bepaald”

 

Verwachtingen uit spreken

Minstens zo belangrijk is om aan te geven wat u verwacht van uw hostingpartij. Zorgen zij enkel voor de infrastructuur? Of wilt u dat ze optreden als beheerder van uw vps omgeving door bijvoorbeeld actieve monitoring van afgesproken services en resources? Misschien laat u nu geen backup maken, maar kunt u over vier maanden niet zonder. Een hostingprovider zal op voorhand afspraken met u maken over de mate van support die zij kunnen bieden.

 

Sparringspartner

Door in gesprek te blijven kan uw hoster inspelen op uw (veranderende) behoeftes, zodat u kunt blijven zorgen voor uw gebruikers. Een goede hostingpartij heeft de mogelijkheid met u mee te schalen. In tijden van succes groeien ze met u mee en in tijden dat het wat minder gaat, kunt u aangeven af te schalen. Het moment waarop een aanpassing gewenst is, bepaalt u. Samen met uw hostingpartij kunt u overleggen welke performance u wilt zien en wat daarvoor benodigd is. Zo zorgt u er samen voor dat uw webshop, app of site altijd naar behoren werkt. Zowel bij plotselinge veranderingen als bij veranderingen die in de applicatie zelf plaatsvinden, waardoor een aanpassing op hostingniveau nodig is.

 

 

“Door in gesprek te blijven kan uw hoster inspelen op uw (veranderende) behoeften, zodat u kunt blijven zorgen voor uw gebruikers”

 

Evalueren

Een goed hostingpartij zal de eerste maand tevens een vinger aan de pols houden om er zeker van te zijn dat de hostingomgeving goed werkt. Hierna kunt u door middel van evaluatiegesprekken elkaar op de hoogte houden van bevindingen en nieuwe ontwikkelingen. Ook kunnen deze gesprekken worden gebruikt om opnieuw doelen vast te stellen. Dit is nodig omdat uw organisatie, net als u, constant in beweging zal zijn.

 

Kortom: een goede hostingpartij denkt met u mee, blijft met u in gesprek, en evalueert om de dienstverlening altijd op optimaal niveau te houden. Wilt u dat Adix met u meedenkt? Neem direct contact op, we zitten voor u klaar.

 

Meer lezen?

Op zoek naar goede hosting? Let dan vooral hier op!

 

Magento webshop – go of no go?

WMD