Infrastructuur

 

Adix Cloud Platform
Het Cloud Platform van Adix bestaat uit VMware vSphere 5 clusters met Cisco B- en C-series Servers VMware ESXi hosts.

 

Datacenter
Het primaire datacenter heeft als storage infrastructuur een NetApp SAN, bestaande uit twee controllers die door middel van Serial Attached SCSI aangesloten zijn op externe storage shelves. Alle storage shelves zijn uitgerust met SAS en SATA disks. Deze disks zijn multipath aangesloten aan de controller op 12 GB/s per SAS interface.

 

Ethernet infrastructuur
De ethernet infrastructuur bestaat uit twee Cisco 6120 Fabric Interconnects in active-active mode.

 

De storage
De storage wordt uitgedeeld door middel van fibre channel aan de VMware ESXi hosts en dit wordt op basis van meerdere fibre channel interfaces uitgedeeld en load-balanced. Op de NFS/FC Storage wordt er gebruikt gemaakt van Snapshot en Deduplicatie technologie├źn van de ONTAP software suite.

Voor de integratie met VMware vSphere vCenter gebruiken we VAAI (vSphere Array API Integration). Om het vPlatform real-time te monitoren, maken wij gebruik van Nagios en vCenter Operations Manager.

 

Hoogste vorm van beschikbaarheid
Zowel het netwerk als de storage geniet van de hoogste vorm van beschikbaarheid door dual controller setup (active/active) en multipath storage aansluitingen. Hierdoor kunnen wij ieder willekeurig onderdeel op ieder gegeven moment in onderhoud nemen zonder dat productiesystemen van klanten daarvan hinder ondervinden.

 

Dataverlies vrijwel uitgesloten
Door middel van RAID Data Protection implementatie en hot spare configuratie is dataloss vrijwel uitgesloten, alleen door simultane drievoudige diskfailure is dataloss mogelijk. Indien niet simultaan zal de defecte disk al automatisch worden vervangen door een hot spare. Omdat diskpools uit verschillende raidgroups bestaan, is de kans uitermate klein dat er data verloren gaat.

 

Voor het netwerk worden twee actieve Cisco routers gebruikt, deze geven de mogelijkheid om non-disruptive firmware upgrades te doen en hebben geen downtime tijdens een single switch failure.

 

VMware Enterprise Plus
Ons vPlatform maakt gebruik van de nieuwste VMware functionaliteiten: Distributed Resource Scheduler (DRS) Storage vMotion, Multiple-NIC vMotion, High Availability (HA) en Fault Tolerance (FT).

Hoewel de infrastructuur van uw platform gedeeld is met derden, betekent dit niet dat dit de veiligheid ervan in gevaar brengt. VMware houdt de data in het platform strikt gescheiden. Uw systemen zijn daarnaast nog steeds beschermd via firewalls, VLANs en andere mogelijke maatregelen.

 

Heeft u vragen over de infrastructuur of Adix?
Al uw vragen zijn meer dan welkom. Neem contact op met Adix!

WMD