Veelgestelde vragen over cloud

 

Hoe bereid ik mijn organisatie voor op de cloud?

Dat hangt af van wat u van de cloud verwacht. Het mooie van de cloud is dat deze ingezet kan worden voor veel verschillende doeleinden. U kunt echt een oplossing op maat voor uw organisatie realiseren. Dat betekent wel dat overleg altijd noodzakelijk is, zodat we kunnen bekijken welke oplossing het best past bij uw organisatie en hoe u uw organisatie het best kunt voorbereiden.

 

 

Welke applicaties kan ik in de cloud zetten en welke voordelen behaal ik daarmee?

Vrijwel alle applicaties die nu op “gewone” servers draaien kunnen de cloud in. Denk aan websites, e-commerceplatformen, datasets en mailboxen.

 

 

Hoe migreren we onze applicaties?

Dat hangt af van het soort applicatie en hoe deze gebruikt wordt. We gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe we dit kunnen realiseren.

 

 

Welke cloud oplossing past het beste bij onze eisen en wensen?

Ook dit is volledig afhankelijk van uw eisen en wensen. Wilt u bijvoorbeeld uw mail naar de cloud hebben? Dan kunt u via ons Office 365 afnemen. Wij migreren dan uw mailboxen en bestanden naar de cloud.

 

Meer lezen over Office 365

 

 

Hoe monitoren en beheren we een Cloud omgeving?

Wanneer u een vps bij ons afneemt, kunt u een service level agreement afsluiten. Hierin staan afspraken met betrekking tot monitoring van de (afgesproken) services, het uitvoeren van patches en/of updates, reactietijden, beheer, etc. Ook voor het beheren van uw vps kunt u onze expertise inhuren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek.

 

Meer lezen over onze virtual private server (vps) dienst.

 

Meer lezen over private cloud.

 

Meer lezen over monitoring en beheer in managed services.

WMD