Veelgestelde vragen over SSL

 

Kan ik een SSL certificaat via jullie aanvragen?

Ja, u kunt via Adix SSL certificaten aanvragen en laten installeren.

 

 

Welk SSL certificaat heb ik nodig?

Dat hangt af van uw site en hoe deze wordt gebruikt. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

 

 

Wat is SSL?

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. SSL en de opvolger TLS (Transport Layer Security) zijn protocollen voor het maken van een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Gegevens die worden verstuurd via deze verbinding blijven geheim voor buitenstaanders en kunnen niet gestolen worden.

 

 

Wanneer gebruik je een SSL?

SSL wordt gebruikt door websites voor het beveiligen van online transacties. Onder andere creditcard- en adresgegevens worden versleuteld.

 

 

Wat is een SSL certificaat?

Voor een SSL verbinding heeft een webserver een SSL certificaat nodig. Het certificaat zorgt voor de encryptie van de verbinding en voor het valideren van de identiteit van een website.

 

 

Waarom rekenen jullie installatiekosten?

Adix rekent installatiekosten, omdat wij een aantal zaken vooraf controleren en instellen. Hiervoor wordt tijd gereserveerd.

 

 

Wordt een SSL certificaat automatisch verlengd?

Ja. Wanneer u installatie van het SSL heeft uitbesteed aan Adix, zullen wij de looptijd van het certificaat in de gaten houden en ervoor zorgen dat het certificaat wordt verlengd. Adix herhaalt de installatieprocedure bij verlenging.

 

 

Ik wil geen SSL meer, hoe regel ik dat?

U kunt het SSL certificaat per email of schriftelijk  opzeggen. Houdt u rekening met een opzegtermijn van tenminste 30 dagen voor het verstrijken van de verloopdatum.

 

WMD